вівторок, 9 червня 2020 р.

Стажування

Влітку 2020 року редакція працює у відкритому режимі. Власне, можна було б назвати це і комплектуванням колективу, адже йдеться про те, що кожен, кому цікаво у майбутньому працювати у складі редакції, має пройти оце стажування.


Кожен? Так, учні гімназії (але і будь-якого іншого навчального закладу району), їх батьки, педагоги - всі можуть пройти стажування і вже коли почнеться навчальній рік, відбудуться усілякі організаційні заходи учнівського самоврядування (збори, вибори тощо) і вже склад редакції буде окреслений остаточно (на рік), то поруч зі штатними журналістами зможуть працювати і позаштатні. Отже, навчаймося - пригодиться. А план дуже простий, складається з трьох кроків.

1 крок: реєстрація


Це найпростіше: засилаєте свою ЕМейл - адресу (але вона має бути Гуглівська name@google.com) і одержуєте запрошення стати автором цього блогу. Це в термінології Гугль. А з точки зору редакції - її стажером.

2 крок: тестове повідомлення


Тут ми розбираємось в принципі як працює система. Для цього заходимо на сайт (він же блог) і подаємо нове повідомлення під назвою Тестове. 

Текст повідомлення значення не має. Треба тільки поставити Ярлик або Мітку, що дозволить побачити це повідомлення в певній темі. Ну а коли тестове повідомлення вже пройшло, то подивитись, як воно виглядає для стороннього відвідувача - режим Перегляд блогу.

Є питання? Будь ласка, сюди.

3 крок: форматування


Це найскладніша робота, вимагає уваги і терпіння.

Заходимо в своє тестове повідомлення і починаємо його доопрацьовувати. Себто робити більш привабливим зовні. Для цього існують кнопки текстового редактора. Ось вони: 

Натисніть, щоб збільшити...

Так от, кожну кнопочку треба випробувати.

Питання? Ну, ви вже знаєте, куди треба звертатись.

От і все. Як завершите стажуватись, то подумайте, про що мала б бути перша публікація? Так, її можна зробити з тестової.

Контрольне запитання: чому цей текст позначений темою "О"?



1 коментар: